Nej, jag hann inte...

men imorgon SKA tygerna upp här för försäljning så det så! Jag har kommit lite drygt halvvägs så det ligger ett utkast här i bloggen, men jag vill helst kunna presentera allt på en gång. Det kommer bli ett långt inlägg och jag hoppas det är några som har lite pengar att spendera efter allt semestrande ;-) Vi ses imorgon igen.

P.S Jag kommer välja att stänga ner min "Försäljningsblogg". Få verkar hitta dit och det känns enklare att bara hantera den här i stället och göra det desto bättre. D.S

Skäms på mig!

Jag har verkligen varit usel på att hålla bloggen igång nu under sommaren. Och ja, det har inte blivit mycket mer gjort på sömnadsfronten. Men suget har verkligen inte funnits där. Och jag har insett en sak: jag kommer aldrig vilja ha sömnaden som yrke, som något jag gör på heltid och skall leva utav. Jag vill fortsätta ha sömnaden som avkoppling, någonting jag gör när jag behöver hämta lite ny kraft och som ger massor med energi. Jag älskar fortfarande att sy, men det kommer från och med nu alltid vara på mina villkor, bara mina. Jag stänger absolut inte dörrarna för att ta emot beställningar för det är så himla roligt att få den uppskattningen och bekräftelsen från andra än bara de allra närmaste. Så alla som vill är välkomna med förfrågan om beställning, men jag kommer också säga ifrån när tiden inte räcker till.

Och i samband med detta kommer jag nu välja att försöka sälja av en hel del tyg (det blir lite konstigt, för jag har precis beställt en del nytt också) både velour, jersey, interlock och vävda tyger. Så, vill ni hjälpa mig att rensa ut "tyglagret"? Tänkte att morgondagen skall innebära att jag tar itu med allt fotande och förhoppningsvis kommer ett lååångt säljesinlägg här i bloggen imorgon. Jo, det blir nog en del dragkedjor också. De hänger bara på krokarna och ser fina ut, men blir liksom aldrig använda. Jag är lite för lat för att sy i dragkedjor helt enkelt och tar hellre till enklare lösningar ;-). För att jag kan, det vet jag redan. Jag har även en del gamla FIX-tyger och mindre muddvävsbitar som jag kommer sälja av riktigt billigt. Det är bra tyger att använda som "testtyger" om man är lite nybörjare till exempel. Men som sagt. Jag återkommer med mer info imorgon, med fullständig prislista och allt...i alla fall förhoppningsvis.


Japp båda tygerna ovan kommer vara med imorgon!

En sommargrön beställning

För en dryg vecka sedan trillade det in en förfrågan via mail om jag ville ta mig an en liten beställning. Det är lika värmande varje gång förfrågan kommer och särskilt roligt när beställningarna kommer från helt okända. Den här gången gällde beställningen en body i JNYdesigns kanintyg som jag färgat själv till en olivgrön ton. Till bodyn önskades en matchande velourmuddbyxa. Efter bekräftelse från båda håll om att önskemålen skulle gå att genomföra så kom det till sist en förfrågan även om en enklare kofta också den i samma olivgröna velour som muddbyxan. Tanken var att jag skulle ha dragit igång tillklippning och sömnad av beställningen redan i torsdags, men det är ju inte alltid saker och ting blir som man har tänkt sig. Så nu, idag, medan barnens mormor engagerade sig i barnen, kunde jag få till samtliga tre plagg. Och för ovanlighetens skull så rullade sömnaden på helt och hållet smärtfritt. Jag gjorde dock ett litet avbrott då jag var trött och hungrig. Skulle då i stället passa på att sätta dit lite tryckknappar och då blev det i stället lite fel, dock snabbt åtgärdat. Så här kommer bilderna:


Modellen på kofta har jag aldrig tidigare sytt, men den blev riktigt bra. Eventuellt kommer jag göra nästa lite smalare dock. Byxor och body är från välbeprövade "recept" vid det här laget, så inga nyheter. Plaggen binds samman med de bruna muddarna och kantbanden samt Coverns aviga trippelsöm.

     
Lite närbilder på respektive plagg. Muddbyxan har som vanligt utvikbara muddar i midja samt benslut. Bodyn är i vanlig modell med knäppning i ena raglanskärningen.

Nu hoppas jag att beställaren skall bli nöjd när plaggen anländer och att min sylust kan ta lite fart igen. Det vore ju trevligt att kunna blogga lite oftare ;-) Jag har faktiskt massvis med idéer och kunde jag bara förverkliga en bråkdel utav dem vore jag nöjd. Så på återseende mina läsare och vänner!